arbeidsconflict

Rechtsbijstand verzekerd, maar geen bijstand? Mail ons!

Veel particulieren in Nederland zijn voor rechtsbijstand verzekerd. Maar ben je dan ook verzekerd van bijstand als je wordt ontslagen? Er zijn er inmiddels nogal wat: DAS, Achmea, Centraal Beheer, Klaverblad, ARAG om maar eens een paar grote te noemen. Ook banken als de ING, ABN AMRO en zelfs de ANWB en de HEMA bieden tegenwoordig rechtsbijstandverzekeringen aan.

Tegen rechtsbijstand verzekerd en toch geen goed en snel advies

Het komt vaak voor dat mensen met arbeidsrechtelijke problemen niet binnen redelijke termijn een goed advies krijgen van hun rechtsbijstandverzekeraar. Ook over de bijstand bij ontslag, loonvorderingen of discussie over concurrentiebeding, advies over een vaststellingsovereenkomst horen wij nogal eens klachten. Wellicht is dat de reden dat je op onze site terecht kwam. Lees dan verder.

Procedure, dan vrije advocaatkeuze

Als je een concreet juridisch probleem met je werkgever hebt dat op een procedure uitdraait (of als er al een procedure is aangespannen), dan mag je gewoon een van onze advocaten uitkiezen om je zaak te behandelen. Je hebt dan namelijk recht op vrije advocaatkeuze. Wij verzorgen het contact met de verzekeraar over de kosten. Simpel toch!

Niet tevreden, start geschillenprocedure, alsnog vrije advocaatkeuze

Elke verzekeraar heeft een geschillenregeling. Daar kun je een beroep op doen als je het niet eens met het advies van je rechtsbijstandverzekeraar. Er wordt dan een second opinion gevraagd aan een onafhankelijke advocaat. Als die oordeelt dat er een redelijke kans op succes is, dan heb je ook het recht om zelf een advocaat te kiezen.

Geen tijd om te dralen? Wij doen het voor je.

In veel gevallen heb je natuurlijk gewoon haast. Een ontslag op staande voet, een loonvordering, een vaststellingsovereenkomst wacht niet totdat je eens met je eigen rechtsbijstandverzekeraar bent uit gesteggeld. Dan heb je er nog een probleem bij. Daarom adviseren onze juristen en advocaten ook in de aanpak richting de verzekeraar. Vaak is een enkel telefoontje van ons genoeg om de verzekeraar ervan te overtuigen dat bijstand door een van onze advocaten op zijn plaats is.

Wacht dus niet tot je rechtsbijstandsverzekeraar eens in actie komt, maar mail ons meteen en wij geven niet alleen het advies dat je nodig hebt, maar zorgen ook dat je rechtsbijstandverzekeraar onze kosten dekt.