ontslagen tijdens ziekte

Hoge Raad zet streep door slapend dienstverband. mail ons als u alsnog uw transitievergoeding wil innen!

Eindelijk! De Hoge Raad heeft op 8 november 2019 een streep gezet door slapende dienstverbanden. De wetgever wil er vanaf. Niet voor niets treedt per april 2019 de Compensatieregeling Transitievergoeding in werking, waarmee de werkgever de betaalde vergoeding kan terugvorderen bij het UWV. En dus, zo stelt de Hoge Raad, moeten werkgevers aan hun (zieke) werknemers met een slapend dienstverband een aanbod doen om het dienstverband netjes te beëindigen en dus ook de transitievergoeding betalen.

Behoudens enkele specifieke uitzonderingen, is het zo simpel. En dus hoeft dit blog ook niet langer te zijn. Ben je dus meer dan 2 jaar ziek en is de loondoorbetalingsverplichting komen te vervallen, mail ons dan. U maakt niet alleen aanspraak op de transitievergoeding, maar ook uitbetaling van opgebouwde vakantiedagen/-uren inclusief vakantiegeld. Ook dit kan behoorlijk oplopen.

Aarzel niet en neem hier contact met ons op.

Meer weten over hoe het zo gelopen is? Check ons eerder blog : slapend dienstverband na wia-uitkering, haal alsnog uw transitievergoeding op via de compensatieregeling